All Products >> >>5. 11. 2023: SPOZNAJ POT DO BOGA

Product Details Price: 0,50€

[two_third]

»Tako naj v moči Svetega Duha vsi postanemo telo vstalega Sina, ki nas vse brez razlike združuje v sebi.« (2. evharistična molitev za spravo)

Spoštovani! Cerkev živi iz evharistije, saj le tako lahko postaja podobna Kristusu in je tudi deležna njegovega poveličanja. Sveti Duh je moč našega spremenenja. V sv. maši nas in zemeljsko Cerkev odpira in povezuje Sveti Duh za občestvovanje s Kristusom, z nebeško ali poveličano Cerkvijo in tudi s trpečo Cerkvijo v vicah. Tako nas vse, brez razlike, združuje v sebi in kaže na občestveni vidik sv. daritve. Ker nas Sveti Duh brez razlike vse povezuje v eno, je resnično ustvarjalec in uresničevalec, ter graditelj pravih božjih občestvenih vezi med nami. Sv. daritev se nam torej razodeva kot kraj Božje kenoze oz.

Božjega izpraznjenja za(radi) nas, kot kraj dokončne in popolne Božje predanosti  človeku iz katerega raste novi človek in občestvo popolne podaritve drug drugemu. Jezus nam pravi: “Zgled sem Vam dal: Ljubite drug drugega, kakor sem vas jaz ljubil.” Jezus nam je v sveti daritvi zgled popolnega izničenja; zgled popolne in predane žrtve za moje in tvoje odrešenje. Je v tem res skrita moč Svetega Duha? Ali morda ne iščeš in ne pričakuješ vse prevečkrat bolj takšno moč, ki hoče na vsak način in za vsako ceno triumfirati nad drugimi?  Ali res vsak dan iščeš Jezusa in njegovo Moč – Svetega Duha?Sveti Duh uživa in se najbolj veseli, ko ti postajaš vedno bolj podoben Jezusu.

In ravno, v sv. daritvi nam Jezus najbolj iskreno in brez igre razodeva svoje obličje, svoje srce in svoje globine, skratka vse svoje bitje in življenje.  Velikonočna skrivnost in sv. daritev nam govorita, da Jezus misli, dela in govori zares. Zato daje življenje in gre tudi radikalno do konca. Kaj pa ti…?Naj Vstali in Poveličani, Prvi in Zadnji, vedno bolj vstopa v Vaše življenje in Vam odkriva, s kako predragoceno krvjo ste odrešeni, da bo Aleluja zares radostni spev Vašega življenja.

Vaš urednik

[/two_third]
[addBookinfo]

[/addBookinfo]
[addContact]Naročila:

031/448-409
[/addContact]