All Products >> >>7.1. 2024: Kdo si ti?

Product Details Price: 0,50€

[two_third]

Spoštovani! V skrivnosti Božiča in vsakič pri sv. evharistiji se rojeva Božji Sin za nas in naše odrešenje. Božič in sv. evharistija sta zato med seboj tesno povezana in drug drugega dopolnjujeta, saj Gospod tako prihaja med nas kot naš Odrešenik. Po obeh skrivnostih nam je Bog čisto blizu.  Poleg tega je Božič dogodek spremenenja, saj se je ob učlovečenju Božjega Sina spremenilo njegovo nebeško bivanje v omejeno zemeljsko bivanje. In pri sv. daritvi je tudi trenutek spremenenja, ko po Svetem Duhu kruh in vino postaneta telo in kri Božjega Sina. In zakaj vse to? Kakšen smisel ima vse to?

Bog želi povzdigniti in pobožanstveti človeka in njegovo življenje ter celotno stvarstvo. To pomeni dvigniti in izpopolniti človeka na višjo raven, da bo postal bolj srečen in odrešen; bolj human in večji  človekoljub. Božič naj nas torej odpre za druge, kakor se je Božje Dete odprlo za vsakega  človeka in za odrešenje vsega  človeštva ter celotnega stvarstva. K tej drži nas spodbuja tudi prihajajoče leto, posvečeno krščanski dobrodelnosti in solidarnosti. Naj bo letošnji Božič in prihajajoče leto v znamenju našega spremenenja.

Naj nas Božja roka vodi in rešuje vseh naših malikov ter naših zaznamovanosti; naj nas varuje ter v nas oblikuje svojo podobo – podobo Božjega Deteta, ki vedno znova prinaša svežino in novost življenja. In končno: BOGU HVALA ZA VSE MILOSTI, ki jih je v tem letu bila deležna SKUPNOST MiR SLOVENIJA in vsi ostali. Mir in radost Božjega Deteta ter Božji blagoslov naj bodo vedno z Vami v letu 2011.

Vaš urednik

[/two_third]
[addBookinfo]»In Beseda je postala meso in se naselila med nami. Videli smo njeno veličastvo…« (Jn 1,14)

[/addBookinfo]
[addContact]Naročila:

031/448-409
[/addContact]