DUHOVNA POMOČ – HAGIOTERAPIJA

Duhovno pomoč – HAGIOTERAPIJO, nudi Skupnost v Centrih za duhovno pomoč (CDP ). Prvi CDP je bil osnovan 1990 v Zagrebu kot društveno humanitarna organizacija. Vsak CDP duhovno pomaga:

  • osebam, ki trpijo zaradi strahu, potlačenosti, agresivnosti, krivice, samomorilskih misli, pesimizma, nesmisla, zgrešenosti življenja, nesprejemanja sebe in drugih, krize v zakonu in družini, izgube ljubljene osebe.
  • osebam z izkrivljenimi življenjsko – moralnimi držami kot so vzkipljivost, ljubosumnost, zloraba, odvisnost od ideologije, sekte, kriminal…
  • odvisnikom od droge, alkohola, iger na srečo, okultnih praks, ljudi…
  • osebam, ki iščejo smisel, Boga, upanje, razumevanje.
  • Duhovno pomoč nudimo vsakemu človeku, ne glede na starost, izobrazbo, svetovni nazor, strokovno in teološko usposobljeni laiki – verniki  v sodelovanju s psihiatri in socialnimi delavci. CDP- ji delujejo na Hrvaškem, v Avstriji, Belgiji, Švici, na Nizozemskem, v Italiji in Sloveniji.

»Svoboda je človekova usodna moč. Je sposobnost samodločanja o lastni prihodnosti.«
dr. Tomislav Ivančić

Pri nas se hagioterapija zaenkrat izvaja kot duhovna pomoč v Motniku, Uncu in v Šentjurju pri Celju.
Prijave: 031/ 463-500.

Duhovna obnova

Duhovna obnova je namenjena vsem družbenim strukturam (poslovnežem, pedagoškim in zdravstvenim delavcem, družinam…) tako kristjanom kakor tudi nekristjanom in ateistom. Naša Skupnost MiR preko seminarjev pomaga, da udeleženci spoznavajo duhovno področje in njegove zakonitosti. Duhovno prenovljen človek je odprt za transcendenco in moralne vrednote ter jih želi živeti tudi, če ni član Cerkve.