Pričevanja iz duhovnih vaj “PO POTEH SPREOBRNJENJA” – 1. del

B.: Verjamem, da me je Gospod poklical na te duhovne vaje, ker sem to zelo potrebovala.

Najprej mir in odmik od vsakdanjega vrveža, ki mi je bil tu dan. Tako sem lahko pogledala vase in se zavedla, kaj je pomembno v tem obdobju mojega življenja. Zavedanje, da je preko osebnega spreobrnjenja mogoče postati nov človek, ki dela in govori dobro, z ljubeznijo, je iskren do sebe in soljudi. Spoznala sem, da je svoboda mogoča le preko križa, da je tu naš rešitelj Jezus Kristus, kateremu vse lahko zaupam in ga povabim, da položi svoje roke na moje rane in bolečine. Hvala Bogu za vse milosti in vsem voditeljem duhovnih vaj.

N.: Hvala Bogu, da sem se prijavil na te duhovne vaje. Njihov potek mi je bil všeč. Doživljal sem občutek miru, spokojnosti ter odmik od vsakdanjega vrveža, hitenja. Poleg tega čudovita in urejena okolica, dober počitek in mir. Pri sebi sem spoznal, da v Gospoda premalo zaupam in mu ne izročam vsega. Zaradi tega ne napredujem. Duhovne vaje so me nagovorile, naj povabim Jezusa v pristnejši odnos s sabo, naj mu dopustim, da hodi On pred menoj ter zaupam, da bo On opravil dela, katera jaz ne zmorem. Potrebna je samo moja odločitev, da zaupam vanj. Sedaj se ne bojim, On je z mano do konca sveta.

H.: Doživel sem nov način duhovnega izpopolnjevanja in sem prijetno presenečen. Zahvaljujem se za obširne razlage nekaterih pojmov kot so: spoved, pokora, krščanska svoboda, srce, razum. Zaupam, da mi bo to v pomoč pri moji nadaljnji poti v življenju.

M.: Sporočilo teh dni duhovnih vaj »Po poteh spreobrnjenja« je:

  1. Naj ne načrtujem in delam stvari za Boga jaz,
  2. Naj v molitvi in v srcu prisluhnem, kaj Jezus želi, da storim. Postaviti se za Njim,
  3. Spreobrnjenje doživljam kot svobodo in sledenje resnici. Tako postajam novi človek, ki izžareva sadove Svetega Duha.

R.: Hvala za vabilo in vašo izbiro teme, katera je zelo primerna za ta naš čas, ki ga živimo.

I.: Duhovne vaje mi sporočajo:

  1. a) potrebno je najprej začeti pri sebi in ne pri drugih,
  2. b) potrebno je najprej imeti rad sebe, šele potem lahko pomagaš drugim,
  3. c) potrebna je najprej sprava s samim seboj, potem z drugimi in z Bogom,
  4. d) potrebno se je odločiti, da bom delala dobro, mislila pozitivno iz ljubezni do sebe in drugih.

P.: Tu sem znova dovolila, da Jezus preišče moje srce. Naučila sem se postaviti v njegovo navzočnost. Spoznala sem, da naj povabim Jezusa v svojo bolečino in trpljenje in da naj On hodi pred menoj. Hvaležna sem za vse nasvete in za služenje članov Skupnosti MiR Slovenija, posebno še za milostno spovedovanje.

Kategorije
EvangelizacijahagioterapijaNeuvrščeniSeminarji

Podobno