Pričevanja iz duhovnih vaj “PO POTEH SPREOBRNJENJA” – 2. del

O.: Duhovne vaje so mi bile všeč, ker so bile zelo pozitivne in spodbudne. Spoznala sem, da je nujno potrebno stopiti na pot spreobrnjenja. Na duhovnih vajah sem se učila gledati s srcem, ker le tako bom postala človek kot želi Jezus. On mora biti na prvem mestu.

C.: Na duhovnih vajah sem spoznala:

  1. da mi je naloženo prav tisto in toliko, kolikor zmorem,
  2. da vidim, ali zmorem nositi svoj križ in hoditi za Njim,
  3. da nisem nikoli sama in da je Bog edini, ki me vedno in brezpogojno ljubi,
  4. da se ne morem opirati na človeško ljubezen in na zgolj lastne moči
  5. da moram izpustiti iz rok navezanost na zemeljske dobrine.

Sedaj me ni več strah življenja in jutrišnjega dne, ker nikoli v življenju ne bom več sama, ker je vedno Bog z mano. Občutila sem neskončno ljubezen in mir v srcu.

Ž.: Duhovne vaje so mi bile lepo doživetje, ki je napolnilo globino mojega srca. Začutila sem mir in Božjo bližino.

N.: Močno sem doživela Božjo bližino. Po dolgem času mi je uspelo premagati raztresenost in stopiti v živi stik z Bogom. Čutim se močno in rane manj skelijo. Osvobodila sem se mnogih strahov in samote. Vendar se zavedam, da bo moje srce še vedno nemirno, dokler se ne spočije v Bogu.

A: To so bile moje prve duhovne vaje na katerih sem bil prijetno presenečen. Čeprav sam nisem imel nobenih pričakovanj, sem dobil bolj jasno sliko o sebi in prišel do odgovorov na mnoga vprašanja na katera si sam nisem znal odgovoriti.

H.: Na teh duhovnih vajah se mi je odprlo srce in spoznala sem veliko novih resnic o sebi. Najbolj so se mi dotaknile vsebine o hoji za Jezusom. Moje srce je bilo predolgo zaprto in te duhovne vaje so pripomogle k temu, da sem Jezusu odprla vrata srca. V meni je zasijala luč.

T.: Na duhovnih vajah v Rafkovem mlinu sem drugič. Tako prvič kot sedaj sem prejela veliko novih spoznanj o sebi in o Bogu, ki so se dotaknile mojega srca. Presenetilo me je spoznanje, kako je tudi Jezus prehodil pot življenja na zemlji po kateri stopa vsak človek. Zato nam je lahko v vsem tako blizu. Sedaj mu lažje izročam svoje težave in ga prosim, da vstopi vanje On. Jaz moram samo zaupati in verovati, da je On edini, ki mi bo pomagal. Skupnosti MiR Slovenija pa hvala, ker se trudite in žrtvujete svoj čas in darujete svoje znanje za dobro vseh, ki iščejo duhovne spodbude in pomoč.

Kategorije
hagioterapijaNeuvrščeniSeminarji

Podobno